Sosyal Medya

SAĞLIK

Pişik Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Anneler için bebeklerinin bakımını kusursuz bir şekilde yapmak son derece önemlidir. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Özellikle pişik problemi çok sayıda ebeveynin yaşadığı önemli sorunlardan biridir. Her ne kadar bebeklerin temizliğine ve cilt bakımına dikkat ediliyor olsa da etkin bir formüle sahip olan pişik kremi kullanılmadığında kısa zamanda bu sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

 

Anneler için bebeklerinin bakımını kusursuz bir şekilde yapmak son derece önemlidir. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Özellikle pişik problemi çok sayıda ebeveynin yaşadığı önemli sorunlardan biridir. Her ne kadar bebeklerin temizliğine ve cilt bakımına dikkat ediliyor olsa da etkin bir formüle sahip olan pişik kremi kullanılmadığında kısa zamanda bu sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Pişik sorunu genellikle bebeklerin uyluk, kalça ve genital bölgesinde meydana gelir. Çok ender durumlarda kol altında ya da boyun bölgesinde de oluşabiliyor. Bebekler için son derece rahatsız edici olan pişik sorunu ciltte kızarıklık, deri döküntüleri, tahriş gibi belirtiler gösterir. Bu belirtiler henüz ortaya çıkmadan yenidoğandan itibaren pişik kreminin kullanılması ise son derece önemlidir.

Pişik Neden Oluşur?

Ebeveynlerin en çok merak ettiği sorulardan biri budur ve nedenleri hemen sizlere aktaralım.

  • Bebeğin kullanılan bebek bezi ya da ıslak mendil gibi ürünlere alerjisinin olması
  • Bebeğin terlemesi ya da banyo yapmasının ardından cildinin iyice kurulanmaması
  • Bebeğin ishal olması
  • Ek gıdaya geçiş döneminde olunması
  • Bebek bezinin sık sık değiştirilmemesi
  • Antibiyotik ilaç kullanımı

Görüldüğü gibi çok sayıda farklı nedene bağlı olarak pişik probleminin ortaya çıkması söz konusu olabiliyor. Önemli olan ise bu sorunu henüz ortaya çıkmadan önlemektir. Ancak önleyememiş olmanız durumunda da pişik nasıl geçer sorusunun yanıtına odaklanabilir ve etkin bir formüle sahip olan Mustela gibi seçkin markalar tarafından üretilen pişik kremlerini kullanabilirsiniz.

 

Pişik Nasıl Önlenir?

En doğru tercih pişiği ortaya çıkmadan önlemektir. Bunun için yukarıda sıraladığımız ve pişiğe neden olabilen unsurlara dikkat etmeniz gerekiyor. Gerekli tüm önlemleri almanız ve aynı zamanda güçlü bir formüle sahip olan pişik kremini düzenli biçimde kullanmanız durumunda pişik sorununu ortaya çıkmadan engellemeniz de mümkün olacaktır. Pişiği önlemek için yapmanız gerekenleri gözden geçirelim:

  • Bebeğin kontrolünü sıklıkla yapın. Her bez değişiminde pişik oluşup oluşmadığını gözden geçirin.
  • Bebeğin altını kirletmesi durumunda hiç beklemeden bez değişimini yapın. Bekletmeniz, pişik oluşumunun en temel nedenlerinden biridir.
  • Her bez değişiminde bebeğin altının hijyenik bir şekilde temizlendiğinden emin olun. Bebeğin cildini tamamen kuruladıktan sonra temiz bezi takın.
  • Bebeğin altını temizlerken alkol içermeyen ıslak mendil çeşitlerini kullanın. Ayrıca seçtiğiniz ıslak mendilin bebeğin hassas cildi ile uyumlu olmasına da dikkat edin.
  • Bebeklere dar kıyafetler giydirmeyin ve kıyafetlerinin sadece % 100 pamuklu kumaşlardan hazırlanmış olmasına dikkat edin.
  • Bebek kıyafetlerini yıkarken parfümlü deterjan çeşitleri ya da yumuşatıcı çeşitleri kullanmayın.

 

En İyi Bebek Pişik Kremi Hangisi?

Piyasada çok sayıda farklı marka tarafından üretilmiş olan onlarca pişik kremi çeşidi bulunuyor. Ancak bu krem çeşitlerinin içeriği ya da pişik üzerinde ne kadar etkili olduğu değişiyor. Haliyle anneler de hangi pişik kremi iyidir ya da en iyi pişik kremi hangisi gibi soruların yanıtlarına odaklanıyor. Bu soruların yanıtlarını öğrenmek için en doğru seçimlerden biri deneyimli annelerin tercihlerine bakmaktır.

Tecrübeli annelerin seçimi Mustela tarafından formüle edilen pişik kremi oluyor. Kimyasal içeriklerden uzak ve doğal bileşenler kullanılarak üretilen Mustela pişik kreminin doğal içerik oranı % 98 ve bu yönüyle anneler güvenle kullanabiliyor. Doğal aktif bileşenlerin en etkin şekilde kullanılmasıyla hazırlanan pişik kreminin pişik oluşumunu önlemede, mevcut pişik sorununu gidermekte gayet etkili olduğu biliniyor. Dolayısıyla anneler doğumdan hemen sonra Mustela pişik kremini kullanarak bebeklerinin bu rahatsızlığı yaşamasını önüne geçebiliyor. İnternet sitesinde bebek pişik kremi hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlarının olduğunu da ekleyelim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.