Sosyal Medya

OTOMOBİL

Zorunlu trafik sigortasında azami prim artış oranı yükseldi

2024 yılının ilk dört ayında zorunlu trafik sigortası aylık prim artış oranı, yeni düzenleme ile yüzde 5 olarak belirlendi. Bu oran, önceki uygulamada olan aylık yüzde 2'lik artış oranının üzerindedir ve güncellenmiş bir düzenlemeyi yansıtmaktadır.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK), zorunlu trafik sigortasında aylık prim artışına yönelik bir yönetmelik yayımladı. Resmi Gazete'de duyurulan düzenlemeye göre, 2024 yılının ilk 4 ayı için zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı yüzde 5 olarak belirlendi. Bu önemli değişiklik, mevcut sistemdeki aylık prim artış oranlarına getirilen bir düzenleme olarak dikkat çekiyor.
 
Ayrıca, hasar maliyet endeksine bağlı olarak belirlenecek olan trafik sigortası azami primi, 2024 mayıs ayından itibaren geçerli olacak. Hasar maliyet endeksi hesaplamasında asgari ücret artış oranı yüzde 45, TÜİK'in açıkladığı yedek parça ve aksesuar fiyat artış oranı yüzde 30, motorlu araç fiyat artış oranı yüzde 15 ve araçların bakım onarım fiyat artış oranı ise yüzde 10 ağırlıkta olacak. Bu düzenleme, hasar maliyetlerini etkileyen çeşitli faktörlere dayalı olarak prim hesaplamasının yapılacağı bir sistem getiriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.