Sosyal Medya

GÜNDEM

MSB: Pençe-Kilit bölgesinde 6 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bugün gerçekleşen çatışmada, teröristlerin bir askeri üs bölgesine sızmaya çalıştığı sırada 6 askerin şehit olduğunu açıkladı. Ayrıca, çatışmada 1 askerin yaralandığı ve 16 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Türkiye, son iki günde Kuzey Irak'tan gelen acı haberlerle sarsıldı. Dün, Irak'ın kuzeyindeki üsse PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda 6 Mehmetçik şehit düştü.
 
Bugün ise akşam saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen acı haberle 6 askerimiz daha şehit oldu. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerimiz de yaralandı. Bakanlık, çatışmada 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Hava harekâtının devam ettiği belirtildi.
 
Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralımıza da acil şifalar dileriz" ifadeleri yer aldı. Şehit sayısının 12'ye yükseldiği belirtilen açıklamada, teröristlere yönelik operasyonların devam ettiği vurgulandı.
 
İki günde 12 şehit
 
Irak’ın kuzeyinde dün hain teröristlerin düzenlediği saldırıda 6 askerimiz daha şehit olmuştu.
 
Bugünkü haberlerle birlikte Kuzey Irak'ta iki gün içerisinde şehit olan asker sayısı 12'ye yükseldi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.