Sosyal Medya

GÜNDEM

Erzincan'daki maden faciasında kayıp işçilerin isimleri belirlendi

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında meydana gelen toprak kaymasının ardından kaybolan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu süreçte 6 işçinin ismi netleşti: Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçiyi arama kurtarma operasyonu, şiddetli yağmur altında yoğun bir şekilde devam ediyor. Kayıp işçilerin yakınları da bölgedeki ayrılan alanda çalışmaları izliyorlar.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgede hava sıcaklığının 8 derece olduğunu ve yağışın gün boyunca devam edeceğini bildirdi.
 
Toprak altında kalan 6 işçinin isimleri şöyle;
 
Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olarak belirlendi.
 
Sivas'ın Gürün İlçe Belediye Başkanı Nami Çiftçi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yaşanan olay nedeniyle tüm madencilerin ve ailelerinin yanında olduklarını belirtti ve sağlık ekiplerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Göçük altında kalan işçilerin sağ salim kurtarılması için dualarını iletti.
 
Giriş ve çıkışlar için ise maden ocağına sıkı güvenlik önlemleri alınmış durumda. Jandarma tarafından yapılan kimlik kontrollerinin ardından, ocağa giriş izni veriliyor.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.