Sosyal Medya

GÜNDEM

Acı haber geldi! Türker İnanoğlu hayatını kaybetti

87 yaşındaki yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu, geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Türk sinemasının usta ismi Türker İnanoğlu, yaşamını yitirdi.
 
Ölüm haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.
 
Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 
"Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu, geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük."
 
Türker İnanoğlu'nun hayatı:
 
Safranbolu ile İstanbul arasında geçen ilk 15 yılından sonra İnanoğlu, sinemaya yönelerek Ömer Lütfi Akad ile Nişan Hançer'e asistanlık yaptı. Yeşilçam'da çeşitli yapımcılara film çektikten sonra kendi şirketi Erler Film'i kurdu. Birçok sinema filmi, dizi ve televizyon programına imza atan İnanoğlu, sinema oyuncusu Filiz Akın ile olan evliliğinden bir oğlu olan İlker'i ve halen evli olduğu oyuncu Gülşen Bubikoğlu ile Zeynep adında bir kızı bulunuyor. Türker İnanoğlu Vakfı'nı (TÜRVAK) kuran İnanoğlu, birçok meslek birliği ve derneğin kurulmasına da öncülük etmiştir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.