Sosyal Medya

POLİTİKA

DEVA Partisi 3 ay içinde kongreye gidiyor

Yerel seçimlerde aldığı yüzde 0,33'lük oy oranıyla hüsrana uğrayan DEVA Partisi'nde Ali Babacan, Genel Merkez Başkanlık Kurulu'nu topladı. 9,5 saat süren toplantının ardından 3 ay içerisinde kongreye gidilmesi kararı alındı.

Türkiye, bir seçim maratonunu daha tamamladı. Vatandaşlar, oylarını kullanarak yeni yerel yöneticilerini seçti. Ancak, beklenen sonucu alamayan partiler arasında DEVA Partisi öne çıktı. Sadece 1 ilçe ve 3 belde kazanabilen DEVA Partisi, oyların yüzde 0,33'ünü alabildi.
 
Seçim sonuçlarının ardından DEVA Partisi, 31 Mart yerel seçimi sonrası Genel Başkan Ali Babacan başkanlığında Genel Merkez Başkanlık Kurulu'nu (GMBK) topladı. Toplantıda, seçimler nedeniyle yavaşlayan ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması ve 3 ay içerisinde kongreye gidilmesi kararı alındı.
 
DEVA Partisi'nin aldığı sonucun beklentilerin çok gerisinde kaldığını kabul eden yazılı açıklamada, "DEVA Partisi'nin seçimlerde aldığı neticenin kamuoyunun ve partimize gönül verenlerin beklentilerinin çok gerisinde kaldığını samimi bir biçimde kabul etmiştir" ifadelerine yer verildi. Ayrıca, seçim sonuçlarının ayrıntılı bir şekilde değerlendirilerek hataların ve eksikliklerin üzerine gidileceği belirtildi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.