Sosyal Medya

GÜNDEM

Erzincan'daki faciada kaybolan işçilerden birinin cenazesine ulaşıldı

13 Şubat'ta Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucu toprak altında kalan 9 işçiden birinin cenazesi bulundu.13 Şubat 2024'te Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir maden ocağında yaşanan toprak kaymasının ardından, dokuz işçi toprak altında kalmıştı.

13 Şubat 2024'te Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir maden ocağında yaşanan toprak kaymasının ardından, dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Bu acı olayın üzerinden 53 gün geçtikten sonra, madenin manganez bölümünde Uğur Yıldız'ın cenazesine ulaşıldığı bildirildi. Cenaze, adli işlemlerin ardından otopsi için hastane morguna sevk edilecek.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Erzincan İliç'teki maden sahasında yaşanan heyelan sonrası, dokuz madencimizi bulmak için kesintisiz sürdürdüğümüz aramalarda, bugün bir madencimize daha ulaştık. Kayıp diğer madencilerimiz için arama kurtarma ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. Vefat eden madencimize Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.
 
Arama çalışmaları sırasında, madenin manganez alanında iki işçinin daha cenazesine ulaşılabileceği tahmin ediliyor, bu nedenle arama kurtarma çalışmaları yoğunlaştırıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.