Sosyal Medya

GÜNDEM

Antalya'daki teleferik faciasında 5 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, 8'i için adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 17 kişinin yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.
 
Olayla ilgili gözaltına alınan 14 kişiden 5'i tutuklandı. Tutuklananlar arasında dönemin ANET Genel Müdürü olan ve şu anda CHP'li Kepez Belediye Başkanı olarak görev yapan Mesut Kocagöz de bulunuyor. Kocagöz'ün yanı sıra mevcut ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan ve bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçlarından cezaevine gönderildi.
 
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sarısu-Tünektepe teleferik hattında yaşanan olayda bir teleferik direğinin kırılarak bir kabinin düşmesi sonucu gerçekleşen ölüm ve yaralanmalar hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Tunç, kabinlerde mahsur kalanların kurtarıldığını ve adli soruşturmanın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldığını belirtti. Soruşturma kapsamında bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısı koordinasyonunda, iş sağlığı ve güvenliği, makine ve elektrik uzmanlarından oluşan bir bilirkişi heyeti tarafından detaylı inceleme yapıldığını ve ön rapor hazırlandığını ifade etti.
 
Bakan Tunç, "Gözaltına alınanların arasında teleferik hattını işleten firma ve bakım onarım firmasının yetkilileri de bulunmakta. 5 kişi tutuklanmış, 8 kişiye adli kontrol kararı verilmiş ve 1 kişi serbest bırakılmıştır. Bu üzücü olayla ilgili adli soruşturma her yönüyle titizlikle sürdürülmektedir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.