Sosyal Medya

EKONOMİ

Süt fiyatları arttı! Tavsiye fiyatına yüzde 8,5 zam geldi

Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere yüzde 8,5 zam yaparak 14,65 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar verdi. USK, 22 Ocak'tan bu yana çiğ inek sütü tavsiye fiyatını litre başına 13,5 TL olarak belirlemişti.

Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından yapılan duyuruya göre, çiğ süt tavsiye fiyatı 1 Mayıs'tan itibaren 14,65 lira olarak belirlendi.
 
Bu fiyat, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü için litre başına net olarak ödenecek tutarı ifade ediyor. Ancak, soğutma, nakliye ve diğer giderlerin üretici tarafından karşılanması durumunda bu giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği belirtildi.
 
Bununla birlikte, yağ ve protein oranlarındaki her bir 0,1'lik değişim için 22 kuruşluk bir fark uygulanacak. USK, bundan sonra çiğ süt tavsiye fiyatını maliyetler doğrultusunda yeniden değerlendirerek piyasa koşullarına göre güncellenebileceğini açıkladı.
 
Bu kararla birlikte, çiğ süt tavsiye fiyatında yüzde 8,5'lik bir zam gerçekleşmiş oldu. Ancak, üreticilerin beklentilerini karşılamadığı için bu kararın memnuniyetsizlikle karşılandığı ifade edildi. Üreticiler, çiğ sütün alım fiyatının litre başına en az 16-17 lira seviyelerinde olması gerektiğini savunuyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.