New Page 1
REKLAM VERMEK İÇİN TIKLAYIN YURT GENELİNDE MEYDANA GELEN SON DEPREMLER HABERLERİ SİTENE EKLE GÜNÜN HABERLERİ KÜNYE ANA SAYFA İÇİN TIKLA  

 

  Ahmet Altan
KİM KİMDİR 08/02/2010 / 19:12
 


1950 yılında dünyaya geldi. Gazeteci yazar Çetin Altan’ın iki oğlundan biriydi. Bir süre Robert Kolej’e devam ettikten sonra Ankara Koleji’nde eğitimini sürdüren Altan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni kazandı. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldığı ODTÜ’den sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Altan’ın Nokta dergisinde başladığı köşe yazarlığı serüveni Hürriyet ve Güneş gazeteleri için yazdığı günlük yazılarla devam etti.
İlk edebi eserini yirmi yedi yaşında kaleme alan Altan, iki kişilik bir piyes yazmıştı: “Paltolu Donkişot”. 1982 yılında da "Dört Mevsim Sonbahar" adlı romanını yazmaya başlayan Altan’ın romanı o dönem yayıncılık da yapan Müjdat Gezen’in yayınevinden çıktı. Bu dönemde askerlik görevi için Tuzla’ya giden Altan’ın ilk romanı, Akademi Kitabevi Roman Büyük Ödülü”ne lâyık görüldü. Altan kısa bir süre sonra büyük bir eleştiri yağmuruna tutulacak ve hatta müstehcen olduğu gerekçesiyle hakkında toplatılma kararı da çıkacak “Sudaki İz” adlı romanını yazdı. İlk haftasında iki baskı yapan kitap listelerde ilk sıraya yerleşti ve üç ay içinde 9 baskı (45 bin satış) yaptı. Fakat yayımlandığı tarihten dokuz ay sonra toplanması yönünde karar çıktı. İki yıl süren yargılama sonrasında müstehcen bulunduğu için imhasına karar verildi ve roman, kesinleşmiş mahkeme kararının da içinde yer aldığı sansürlü bir basımla yeniden yayımlandı.

Ahmet Altan 1991'de üçüncü romanı olan “Yalnızlığın Özel Tarihi”ni yayımladı. Mutsuz insanların arayışlarıyla dolu hayatını anlatan kitap büyük ilgi gördü.

1995 yılında Milliyet Gazetesi’ne geçen Altan, Neşe Düzel ile birlikte TV için “Kırmızı Koltuk” isimli bir program hazırlamaya başladı. Ancak siyasi nedenlerden dolayı program yayından kaldırıldı ve Altan programdaki sert söylemleri nedeniyle bir buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Milliyet Gazetesi’nin ardından köşe yazarlığı Yeni Yüzyıl gazetesinde devam eden Altan, sakin bir üslup kullanmıyor, siyasi konulardaki düşüncelerini rahatça dile getirmesi dışında provokatör bir rol oynuyordu. Altan aynı yıl denemelerden oluşan bir kitapla okuyucunun karşısına çıktı: “Gece Yarısı Şarkıları”. Kitaptaki denemeler, bireyin iç çatışmalarını, çelişkilerini, zayıflığını ve gücünü, tutkularını, çılgınlıklarını ortaya koymaktaydı ve 15 baskı yaparak Altan’ın yazarlık kariyerini yeniden taçlandırdı. “Kadınları anlayan yazar” olarak anılan Altan’ın kitapları özellikle bayan okuyucular tarafından büyük ilgiyle karşılanmaktaydı.

1996 yılında “Tehlikeli Masallar” isimli romanıyla okuyucuyla buluşan Altan, bu romanında vazgeçilemeyen bir eski sevgiliyle, yeni bir sevgili arasında gidip gelen bir yalnızın öyküsünü anlattı ve ustaca kurgusuyla Tehlike Masallar o yılın en çok okunan romanlarından biri oldu. Roman tam yüz binin üstünde satış yaptı. Altan çok geçmeden ikinci deneme kitabı olan “Karanlıkta Sabah Kuşları” nı okuruna sundu. Bu kitabında ise toplumun acılarını, öfkelerini ve tutkularını dile getiriyordu. 1998 yılında Altan bir neo-klasik olarak nitelendirdiği 'Kılıç Yarası Gibi' romanını okurlarıyla buluşturdu. Romancılığında yepyeni bir aşama olarak nitelendirilen “Kılıç Yarası Gibi”, insan ilişkilerini, duyguları ve aşkı derinlemesine işleyen bir romandı.

Altan’ın 2001 yılında yayımladığı "İsyan Günlerinde Aşk" isimli romanı elli bin baskı yaparak piyasaya çıkmıştı. “Kılıç Yarası Gibi” adlı romanının devamı niteliğinde olan romanda 31 Mart Vakası’nı ele alan Altan, çok satan kitaplarına bir yenisini daha eklemişti.

Altan daha sonra sırasıyla Kristal Denizaltı, Ve Kırar Göğsüne Bastırırken, Aldatmak ve En Uzun Gece isimli romanlarını hayranlarıyla buluşturdu. Halen gazetecilikle birlikte roman yazarlığına devam etmektedir.

Bu haber 542 kere okunmuştur
     

Facebook

Digg

Google

Del.icio.us

StumbleUpon

Yahoo

  Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış
 
  Bu Kategorideki Diğer Haberler
Osman AVCI
Muhammet Koçoğlu
Güler Genç EROL
Sedat Atakan ÇAKIR
Kemal YAVUZ
İhsan TOPALOĞLU
Nihat SARI
Ali YILMAZ
Osman Bahri DİNÇ
İbrahim BALCI
Hasan Hüseyin VECED
Muhterem YILDIZ
Maksut KARAKULAK
Dr. Şuayip BİRİNCİ
Öner ÖZGÜR
Doç. Dr. Mustafa ÖKSÜZ

Osman AVCI

Muhammet Koçoğlu

Güler Genç EROL

Sedat Atakan ÇAKIR

Kemal YAVUZ

İhsan TOPALOĞLU

Nihat SARI

Ali YILMAZ

Osman Bahri DİNÇ

İbrahim BALCI

Hasan Hüseyin VECED

Muhterem YILDIZ

Maksut KARAKULAK

Dr. Şuayip BİRİNCİ

Öner ÖZGÜR

Doç. Dr. Mustafa ÖKSÜZ

Şaban Yılmaz

Zelkif Bal

Op.Dr. Adem Aykanat

Kasım Kutlu
Yeni Sayfa 1
 

 

 

   

Ana Sayfa

E-posta

RSS

İletişim

Üye Ol Canlı Kameralar Hayranı Ol Nöbetçi Eczaneler
Foto Galeri Video Genç Kalemler Çocuk Oyunları
Yeni Sayfa 1

Haber53 ailesi iftarda buluştu

Haber53 ailesi iftarda buluştu

Vadi hayranlarına kötü haber

Vadi hayranlarına kötü haber

Senem Kasap için çeşme yaptırıldı

Senem Kasap için çeşme yaptırıldı

Millilerden bayram hediyesi

Millilerden bayram hediyesi

Bankaların bu numarasına kanmayın!

Bankaların bu numarasına kanmayın!

Bu araçlardan vergi alınmayacak!

Bu araçlardan vergi alınmayacak!

Trabzon'da komedi filmi gibi olay

Trabzon'da komedi filmi gibi olay

Kıvanç mı, Tarkan mı?

Kıvanç mı, Tarkan mı?

Denizlispor - Ç.Rize maçını kim yönetecek?

Denizlispor - Ç.Rize maçını kim yönetecek?

   YAZARLAR                            

Faruk Çakır

Ahmet Taşgetiren

Raif Atik

Akif Beki

Abdurrahman Dilipak

Şamil Tayyar

Mustafa Karaalioğlu

Alihan Telatar

Mehmet Şevket Eygi

Can Dündar

Prof.Dr.Osman Müftüoğlu

Ahmet Hakan

Ahmet MUSAOĞLU

Mahmut Toptaş

Yılmaz ÖZDİL

Çekin elinizi!
08/09/2010 - 04:25

                                            [ Tüm Fotoğraflar ]

Rizeli balıkçılar umduklarını bulamıyorlar

Büyük sorumsuzluk

Gündoğdu'da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

Başbakan Erdoğan Gündoğdu'da

Ç.Rizespor 3-0 Karşıyakaspor

Gündıoğdu'da felaketten arda kalanlar

Ağıtlarla toprağa verildiler

Heyelandan ölen 6 kişi toprağa verildi

Heyelanda ölenlerin fotoğrafları

                                               [ Tüm Videolar ]

2 yaşındaki tiryaki sigaradan kurtarıldı

2 yaşındaki tiryaki sigaradan kurtarıldı

Yaşanan en ilginç görüntülerden derleme

Yaşanan en ilginç görüntülerden derleme

İşte Akmerkez'deki o kavga! VİDEO

İşte Akmerkez'deki o kavga! VİDEO

Canlı yayında tam isabet

Canlı yayında tam isabet

Felaketin yeni görüntüleri - video

Felaketin yeni görüntüleri - video

Cübbeli Ahmet hoca ile Hıncal Uluç tartışması

Cübbeli Ahmet hoca ile Hıncal Uluç tartışması

Canlı yayında 'evet', 'hayır' kavgası

Canlı yayında 'evet', 'hayır' kavgası

Altın Oran ve Kabe Mucizesi (Kabe’nin sırrı)

Altın Oran ve Kabe Mucizesi (Kabe’nin sırrı)

Bu maç 12-1 bitti, 8'ini o attı!

Bu maç 12-1 bitti, 8'ini o attı!

ankara evden eve nakliyat

New Page 1
    © 2009 HABER53.COM
Site içeriğinin telif hakkı bildirilmeksizin kullanılması yasaktır.

Künye | Reklam | İletişim

 

Tasarım: Ali Kemal ATİK