Sosyal Medya

YAŞAM

Kişisel Zevk ve İhtiyaçlarınıza Uygun Pike Takımı Nasıl Seçilir?

Havaların ısınmasıyla birlikte kalın battaniyeler, yünlü yorganlar kaldırılır; yerine nefes alan kumaşlara sahip olan pikeler serilir. Sağlıklı bir uyku için mevsime uygun tekstil ürünleri seçmek gerekir. Uyku esnasında mevsime ya da oda sıcaklığına uygun tekstil ürününü tercih etmemek uykunun bölünmesine, terlemeye ya da üşümeye neden olabilir.

 

Havaların ısınmasıyla birlikte kalın battaniyeler, yünlü yorganlar kaldırılır; yerine nefes alan kumaşlara sahip olan pikeler serilir. Sağlıklı bir uyku için mevsime uygun tekstil ürünleri seçmek gerekir. Uyku esnasında mevsime ya da oda sıcaklığına uygun tekstil ürününü tercih etmemek uykunun bölünmesine, terlemeye ya da üşümeye neden olabilir. Geçirgen özellikli kumaşları ile pike takımları, mevsim geçişlerinde kaliteli ve sağlıklı bir uyku için tercih edilir. Tamamen pamuklu ya da pamuk ağırlıklı kumaşlarıyla terlemeyi önleyen pike takımları, uyku sırasında üşümeyi de önler. Peki hem kullanışlı hem de dekorasyon stilinize uygun pike nasıl olmalı? Gelin birlikte bakalım.

Yatak Odası Tarzınızı Belirleme

  •  

Yatak odasının merkez noktasında bulunan yataklarda kullanılan tekstil ürünleri, yatak odası tarzını belirler. Yatak odasını hangi dekorasyon stilinde dekore etmek istiyorsanız etkiyi güçlendirmek için seçtiğiniz yatak örtüsü, nevresim ve pike takımlarının desen ve renkleri dekoratif olarak odanın tümüne uyum sağlamalıdır. Yatak tekstili ürünleri odanın tarzını belirleyen başlıca unsurlardandır.

Pike takımı alırken yatak odanızın tarzına uygun bir seçim yapmalısınız. Yatak odasında modern bir tarz hakimse büyük desenlere ve dikkat çekici renklere sahip olan pike takımları tercih edilebilir. Minimalist tarzda döşenmiş, sade yatak odalarında ise tek renk pikeler ya da zarif, küçük desenli pikeler kullanılabilir. Geometrik desenli pike takımları ise İskandinav tarzda dizayn edilmiş yatak odalarında mükemmel bir stil tamamlayıcı olabilir. Kahverengi, bej ya da beyaz gibi nötr renkli pike takımlarını ise country tarzdaki yatak odalarına rahatlıkla uyum sağlar. Retro yatak odası dekorasyonlarında ise vintage bir görünüme sahip olan pike takımı modelleri tercih edilebilir. Yatak odanız için en uygun pike takımı seçimini yaparak odanızın dekorasyon stilini tamamlayabilirsiniz.

Malzeme ve Kumaş Seçimi

Pike seçimi yaparken dikkat edilmesi kumaş kalitesine dikkat edilmedir. Kumaş kalitesinin yanı sıra dokuma sıklığı da önemlidir. Genellikle bahar ve yaz aylarında kullanılan pikelerin hava geçiren bir kumaşa sahip olması gerekir. Bu nedenle pike çeşitleri %100 pamuk ya da pamuk ağırlıklı kumaşlardan üretilir. Nevresim, pike gibi uyurken kullanılan tekstil ürünlerinde pamuklu kumaşlar tercih etmek hem uyku kalitesini artırır hem de cilt sağlığı için uygundur. Uyku esnasında cilt sürekli yastık kılıfı ve pikeye temas ettiğinden cilt sağlığına uygun olmayan kumaşlar cilt üzerinde tahrişe neden olabilir. Özellikle cildi son derece hassas olan bebek ve çocukların yastık kılıfı, pike takımı gibi yatak tekstili ürünleri, %100 pamuk veya pamuk ağırlıklı kumaşlardan seçilmelidir.

Yataş Bedding ile ailenizin her üyesinin sağlıklı uykular uyuması için sağlıklı, pamuklu kumaşlardan üretilmiş pike takımı modelleri bulabilirsiniz. Pike takımlarında sıklıkla tercih edilen armürlü dokumaya sahip ürünleri geçiş mevsimlerinde rahat bir uyku için tercih edebilirsiniz.

Yatak Boyutuna Uygunluk

Pike takımı gibi yatak tekstili ürünlerini alırken çarşaf ve pike gibi ürünlerin yatağa uygun olup olmadığı pek çok insan için kafa karıştırıcı olabilir. Pike takımları, tek kişilik ve çift kişilik olmak üzere iki farklı standart ölçüde üretilir. Pike takımlarının içinde bulunan lastikli çarşaflar da tıpkı pikeler gibi standart yatak ölçülerine uyum sağlayacak şekilde kullanıma sunulur.

Tek kişilik yataklar genel olarak; 80 cm en ve 190 cm boy ölçüsündedir. Tek kişilik pike modelleri içeriğinde yer alan lastikli çarşaf ve pike de bu ölçülere uygun olmalıdır. Örtünün tüm yatağı kaplaması, kısa ya da dar gelmemesi için tek kişilik yataklar için 160x230 cm ebatlarında pikeler tercih edilmelidir. Çift kişilik yataklar ise 160’a 200 cm ölçülerinde üretilir. Çift kişilik yataklarda kullanılan pike ölçüsü ise 200x230 cm ebatlarında olmalıdır.

İhtiyaçlara Göre Fonksiyonellik

Pike takımlarının içeriğinde yer alan pikeler, çok amaçlı bir örtü gibi farklı alanlarda da kullanılabilir. Tek renk, püsküllü ya da baskılı ürünler hoş görünümleriyle yatağın üzerine bir yatak örtüsü olarak serilebilir. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında, yatağın üzerinde pamuklu kumaştan, hafif bir örtü bulunması odada mevsime uygun, bahar tazeliğinde bir etki bırakır. Özellikle püsküllü modeller hem tek hem de çift kişilik yatakların üzerinde, yatak örtüsü olarak kullanmak için son derece uygundur.

Müşteri Yorumları ve İncelemeler

Onlarca farklı renk ve desene sahip pike takımları arasında seçim yaparken; yatak odanızın tarzı, yatağınızın ölçüleri ve pikenin fonksiyonel kullanımı gibi kriterleri göz önünde bulundurmak doğru bir tercih yapmanıza yardımcı olacaktır. Seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer kriter de müşteri yorumları ve incelemelerdir. Pike ya da pike takımı satın alırken, o ürünü daha önce kullanmış olan kişilerin deneyimi, ürün hakkındaki görüş ve değerlendirmelerini inceleyebilirsiniz.

Siz de uzun yıllar güvenle kullanabileceğiniz pike takımı modellerini Yataş Bedding ile bulabilirsiniz. Kalitesiyle fark yaratan birçok pike takımının ölçüleri, kumaş içeriği, deseni ve rengi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilir ve seçtiğiniz ürünleri sepetinize ekleyerek Yataş Bedding avantajlarıyla kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.