Sosyal Medya

POLİTİKA

AK Parti MYK toplantısının perde arkası: İlk değişim il başkanlarında!

AK Parti’de dün yapılan MYK toplantısının perde arkası ortaya çıktı. Değişim için acele edilmemesi ve zamana yayılması kararının alındığı partide değişimin ilçe ve il başkanlarından başlanacağı öğrenildi. Ayrıca partideki değişim 2K formülü ile hayata geçirilecek. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün bir toplantı gerçekleştirdi. Seçimlerin ardından ikinci kez toplanan MYK'da, parti içindeki değişim ve dönüşümle ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı.
 
AK Parti'de değişim ve dönüşüm, "2K formülü" olarak adlandırılan Kamp ve Kongre süreçleriyle hayata geçirilecek. Bu süreçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiyle, "partideki oy kaybıyla birlikte kan ve ruh kaybı" önlenmeye çalışılacak.
 
Partideki değişim sadece isimler üzerinde değil, aynı zamanda iş yapma biçiminde de olacak. AK Parti, seçim sonuçlarına ilişkin analizler yaparken, seçmenle bağlarını koparmamaya özen gösterecek ve sandığa gitmeyen seçmenlere özel çalışmalar yapacak.
 
İlçe ve il başkanlıklarında değişiklikler yapılacak. Kongre süreci başlatılmış olmasına rağmen kongre tarihleri henüz belirlenmedi. Ancak, il ve ilçe başkanlıklarında değişim için çalışmalar başlatılacak.
 
Bununla birlikte, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan genişletilmiş il başkanları toplantısı öncesinde ilk adımlar atılacak. Boşalan il başkanlıklarına vekâleten atanan isimlerin yerine asaleten atamalar yapılacak.
 
Milletvekilleri ve belediye başkanları için iki ayrı kamp düzenlenecek. Her iki kampın da açılış ve kapanış toplantılarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılması planlanıyor. Bu kamplarda, bakanlar da sunum yaparak kurmayların sorularını yanıtlayacaklar.
 
Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, MYK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü. Erdoğan'ın Hatay'a özel önem verdiğini ve en kısa zamanda ziyaret edeceğini belirttiği ifade edildi. Öntürk, Hatay'ın imar ve yerleşim sorunlarının giderilmesi için hızlı ve koordineli çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.