Sosyal Medya

KARADENİZ

AK Parti MKYK'nın Rizeli isimleri

AK Parti MKYK listesi belli oldu. İçlerinde Rizeli isimlerde yer alıyor. İşte o isimler...

AK PARTİ'NİN MKYK'SINA GİREN RİZELİ ASIL VE YEDEK  İSİMLER

HAYATİ YAZICI

23 Mayıs 1952`de Rize Çayeli`nde doğdu. Çocukluğu Rize`de geçti. Daha sonra üniversite tahsili için İstanbul`a gelen Yazıcı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 
 
Kamu hukuku alanında seminer çalışmalarına katılan Yazıcı, 1976 Yılında hâkim adayı olarak İstanbul Adliyesi'nde kamu görevine başladı. Sırasıyla Çayırlı, Mihallıççık ve Kargı Hâkimliklerinde bulundu. 
 
Yazıcı, 1984 yılı sonunda kamudaki görevinden ayrılarak İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak serbest çalışmaya başladı. Bu süreçte çeşitli dernek, vakıf ve siyasi partilerde üye ve yönetici olarak toplumsal çalışmalar içinde yer aldı. Yazıcı, bu süreçte sayın Tayyip Erdoğan`ın Avukatı ve Hukuk Müşaviri olarak da görev yaptı. 
 
Yazıcı, Adalet ve Kalkınma Partisi`nin kuruluş sürecinde yer alarak, partinin Kurucu Üyesi oldu. 3 Kasım 2002 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya giren Yazıcı, Kasım 2002`den itibaren beş yıl süre ile AK Parti`nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 
 
22 Temmuz 2007 günü yapılan genel seçimlerde yeniden İstanbul Milletvekili seçilerek Parlamentoya giren YAZICI, 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenmiş ve Devlet Bakanı olarak görevine devam etmiştir. 
 
12 Haziran 2011 günü yapılan genel seçimlerde Rize Milletvekili seçilerek tekrar Parlamentoya giren Hayati YAZICI, 61. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmış ve bu görevinden 29 Ağustos 2014'te ayrılmıştır.
 
Yazıcı halen AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.
 
ERKAN KANDEMİR
 
 
Erkan Kandemir (d. 2 Eylül 1981, İstanbul), Türk siyasetçi.
 
Aslen Rizelidir. Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra İngiltere'de Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı. Sonrasında King's College London Ortadoğu Araştırmaları bölümde ikinci yüksek lisansını yaptı. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programına katıldı.
 
Erken yaşından itibaren sosyal çalışmalar içerisinde bulundu, çeşitli vakıf ve derneklerde görevler aldı. Üniversite yıllarında Fakülte Dernek Başkanlığı yaptı. Aktif siyasi hayati AK Parti'nin kuruluşuyla başladı. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları'nda 2002 yılından itibaren İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu, 2009 yılında ise Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı görevine getirildi. 3 senelik görev süresi sonrasında eğitim amacıyla yurt dışına çıktı.
 
2014 yılında Başbakan Danışmanlığı görevine getirildi. Aynı yılın Ekim ayında ise Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atandı.
 
7 Haziran 2015 tarihinde İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise ikinci kez, 2018 yılında tekrar AK Parti İstanbul milletvekili seçildi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyeligi yapan Kandemir, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği gorevinde bulunmustur. Halihazirda Türkiye-Italya Parlamentolarası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürütmekte olan Kandemir, AK Partinin 2018 yılında yapılan kongresinde Teskilatlardan sorumlu Genel Baskan Yardimcisi olarak görevlendirilmiştir.
 
Evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.
 
 
METİN KÜLÜNK
 
 
Metin Külünk, 16 Aralık 1960 yılında Rize Güneysu'da dünyaya geldi. Babasının ismi Muhammet, annesinin ismi Şaziment'tir. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
 
Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliği, Akıncılar Teşkilatı, Milli Selamet Partisi İl Gençlik Yönetim Kurulu Üyeliği, AK PARTİ İstanbul İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı, İstanbul İl SKM Başkanlığı görevlerinde yer aldı.
 
Metin Külünk, Yayımlanmış 5 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.
 
24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi.
 
İyi derecede İngilizce bilen Metin Külünk, evli ve bir çocuk babasıdır.
 
MÜCAHİT BİRİNCİ - YAVUZ BAHADIROĞLU'NUN OĞLU
 
 
Mücahit Birinci hayatı araştırılan konular arasında yer alıyor. AK Parti 7'nci Olağan Kongresi'nde 75 kişilik MKYK listesi belli oldu. Mücahit Birinci, 75 kişilik MKYK listesinde yer aldı. Peki Mücahit Birinci kimdir, kaç yaşında?
 
Mücahit Birinci, 1974’te Rize’de dünyaya geldi. 1998’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık mesleğine 2000 yılında başlayan Birinci; dergi ve internet sitelerinde Türkiye, dünya siyaseti ve yakın tarih üzerine köşe yazıları kaleme almaktadır.
 
Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD), Şehriyar Derneği, Demokrat Hukukçular Derneği, Kas Hastalıkları Derneği gibi pek çok sivil toplum kuruluşuna üye olan Birinci, evli ve 1 çocuk babasıdır.

HİKMET AYAR - YEDEK ÜYE

8 Ocak 1957'de Rize Çayeli'nde doğdu. Baba adı Hızır, anne adı Emine'dir.
 
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme dalında yüksek lisansını tamamladı.
 
Çayeli Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü, Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Disiplin Kurulu Başkanlığı, Disiplin Kurulu Üyeliği; Milli Gençlik Vakfı Yöneticiliği, Refah Partisi Rize İl Genel Meclisi Üyeliği, Refah Partisi ve Fazilet Partisi Rize İl Başkan Yardımcılığı, AK PARTİ Rize İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.
 
26. Dönem Rize Milletvekili yaptı.
 
Orta düzeyde İngilizce bilen Ayar, evli ve 4 çocuk babasıdır.
 
 

2 Yorum

  1. Recep EROL

    Mart 28, 2021 Pazar 19:13

    Tebrik ediyorum Rize'li hemşehrilerimi.Temsilde çoklar ve biliyorum ki ülkemiz adına insanlık adına güzel işlere imza atacaklar.Başarılarınız daim olsun bizleride unutmayın .Biz ise bol bol dua ediyoruz sizlere doğru kararlar veresiniz diye.Kalın sağlıcakla

  2. SELİM

    Mart 24, 2021 Çarşamba 17:04

    HİKMET AYAR NE HİZMETİ VARDI NE KADAR SEVENİ VARDI YENİDEN ADAY GÖSTERİLDİ

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.