Sosyal Medya

KARADENİZ

Çay Bahçeleri yenilenecek

Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesine Ait İş Birliği Protokolü İmzalandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Üniversitemiz ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü arasında “Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesine Ait İş Birliği Protokolü” imzalandı.
 
İmza törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı- Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize milletvekili Dr. Osman Aşkın Bak, Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çay İşletmeleri Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir katıldı.
 
 
Çay üretiminde verim ve kalitenin artırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması amacını taşıyan “Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesi”   Rize’de hayata geçecek. Proje kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış çay bahçeleri de nitelikli çay fidanlarıyla yenilenecek.
 
İmza töreninde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman: “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak, bölgemizin en önemli ürünü olan çayı koruyup, kalitesini ve verimini artırmanın yanında, ürettiğimiz ve desteklediğimiz projelerle ilimize ve ülkemize katma değer sunmaya devam ediyoruz.” dedi. 

6 Yorum

  1. Bir çiftçi

    Nisan 17, 2021 Cumartesi 20:49

    Uygulamayi görmek güzel olacak yenilikci olmalıyız.unutmiyalimki cayin tohumunuda bir yerlerden gelmisti dohum ayırt edmemistik

  2. İsmail şişman

    Nisan 17, 2021 Cumartesi 16:26

    Çok merak ediyorun bu sözde vekiller bu güne kadar kaç adet çay tamlisi sökmüş yopraktan.nekadar kolay kağıda dökmüşler bir çırpıda

  3. Exalepe

    Nisan 17, 2021 Cumartesi 13:08

    Burası Türkiye, üretici hariç herkes toplanıp karar alır. Üretici anlamaz zaten. Çayı en iyi çayı olmayan bilir. Bakalım 2023 ten önce uygulamaya cesaretiniz var mı?

  4. Şüpheci

    Nisan 16, 2021 Cuma 01:22

    Yada yeni caykurun yeni sahipleri böylemi istiyor

  5. Rizeli

    Nisan 15, 2021 Perşembe 22:46

    Oturdugunuz koltuktan boş işlerle ugraşip bıde maaşmi alıyorsunuz sız nekadar fuzulı ınsansınız kolayswgelın kendınız sokun tamlilerı bu iş bugune kadar yaptıgınız en sacma iştır

  6. Aras günaydın

    Nisan 15, 2021 Perşembe 14:24

    Bataklıkta patinaj yapmayı seviyorlar. Eski çay kökleri nasıl topraktan çıkarılacak. Üreticiye destek olan olmayacak mı bu ülkemde! Kime be desem ki faydası dokunsa.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.