Sosyal Medya

GÜNDEM

İŞKUR üzerinden bekçi alım ilanı! O şartları sağlayanlar başvuru yapabilir!

Bekçilik haberlerini ve yeni alımları takip eden bekçi adayları yeni alım ilanı ile yeniden sıraya girdi. Geçtiğimiz birkaç yıl önce ülkemizde yeniden faaliyet gösteren bekçiler geceleri vatandaşların rahat ve huzuru için nöbet tutmaya devam ediyor.

İŞKUR yeni bekçi alımı yapacağını duyurduktan sonra Lise ve Ön Lisans Mezunları için yeni bir iş kapısı daha açılmış oldu. Özel sektör ve Kamu için alınan bekçiler için bu seferki duyuru İŞKUR tarafından özel sektörlerin ihtiyacı yönünde. Bekçi olmak isteyen adaylar hem e-Devlet kapısı üzerinden hem de İŞKUR sitesi üzerinden öz geçmiş ve eğitim bilgilerinin olduğu formu doldurarak rahatlıkla başvuru yapabilecek.
 
Bekçi alım şartları!
 
  •  Gece esnek çalışma saatlerine uyum sağlamak.
  •  T.C. vatandaşı olmak
  •  Daha önce adliye sicil kaydı, herhangi bir terör örgütü sabıkası bulunmaması.
  •  Herhangi bir sağlık engelinin bulunmaması.
  •  18 yaşını doldurmuş ya da üzerinde olması.
  •  Kamu kurumlarından mahrumiyet cezası almamış olmak.
  •  En az ilköğretim ya da lise dengi okullardan mezun olmak.
  •  Alkol ya da uyuşturucu madde kullanımına bağlı bir tedavi görmemiş olmak.
 
Adayların bekçilik için sağlık raporları önem arz etmekte. Gece geç saatlerde görev alınacağı için herhangi bir sağlık sorunu olması durumunda adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna mukabil adayların başvurularında incelenen geçmiş sabıka kayıtlarının da devlet ve özel kurumlara adına temiz olması şartı aranmakta.
 
Başvuru için öğrenim düzeyi şartı!
Bazı özel sektörler Lise mezuniyetini yeterli görürken bazıları ile Lisans mezunu adaylar tercih etmekte. Bu nedenle aranan niteliklere dikkat edilmesi fayda sağlayacaktır. Tabi ki Lisans ve Ön Lisans mezunu adaylar Lise mezunu adaylara nazaran bir adım önde sayılacaktır.
 
Başvurular İŞKUR üzerinden  
Birçok vatandaşın ekmek kapısı haline gelen İŞKUR merkezleri bu ay özel sektörler için Bekçi alımı yapacağını duyurdu. Ön şartları tamamlamış olan adaylar İŞKUR merkez binalarına giderek başvuru yapabilecekler. Aynı zamanda kabul edilmeleri durumunda İŞKUR tarafından iletişim sağlayıp yeni işlerine başlayabilecekler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.