Sosyal Medya

GÜNDEM

Trafik sigortası primleri cep yakacak! O kişiler, 17.000 TL sigorta primi ödeyecek!

Araç sahiplerinin katlanmak zorunda oldukları masrafların sonu gelmiyor. Araç sahiplerinden alınan trafik sigortası için de yeni bir zam söz konusu oldu. Trafik sigortası primlerinde aşırı miktarda artış olacak. İşte detaylar…

Türkiye’de araç kullanmanın maliyeti her geçen gün daha fazla oluyor. Bu nedenle araç sahipleri ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Benzin, bakım, vergi derken araç kontağını çevirmek bile maliyetli hale geliyor. Artık bu maliyetler daha da artacak.
 
Araç sahiplerinin trafik sigortasını yaptırması zorunlu bir uygulama olarak gerçekleştiriliyor. Trafik sigortası olmayan araçlar için ciddi cezalar öngörülüyor. Ancak trafik sigortası prim miktarlarında yaşanan artış, araç sahiplerini zorluyor.
 
1 Mayıs 2023 tarihinden sonra araç trafik sigortası primlerine ciddi miktarlarda zam gelmesi bekleniyor. Bu zamlar ile özellikle kaza yapan araç sahiplerinin ödemesi gereken tutarlar ciddi anlamda artacak.
 
KAZA YAPANLAR 17.000 TL ÖDEYECEK
1 Mayıs’ta yürürlüğe girmesi beklenen düzenleme ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Bu tarihten itibaren prim tutarlarında ciddi miktarda bir artış olması bekleniyor. Kaza yapmayan sürücüler bu artıştan çok fazla etkilenmeyecek. Ancak kaza yapan sürücülerin ödemesi gereken prim miktarı ciddi anlamda artacak.
 
Yapılacak düzenleme ile prim miktarlarının 17 bin TL olması bekleniyor. Bu tutar kaza yapan sürücüler için geçerli olacak. Sürücüler kategorilere ayrılacak ve buna göre ödemeleri gereken prim tutarı belirlenecek. Kategoriler; çok riskli, çok iyi gibi olacak. Çok iyi yani kazaya karışmayan sürücüler, %50 indirim hakkından yararlanacak.
 
HİÇ KAZA YAPMAYANLAR 3000 TL ÖDEYECEK
Trafik sigortası primleri cep yakacak! O kişiler, 17.000 TL sigorta primi ödeyecek!
 
Sigorta firmaları ilk olarak 1 Mayıs tarihinde %5 tutarında bir zam yapacak. Bu zamdan sonra uygulanacak zam miktarı %2 kadar olacak. Kaza yapmayan sürücülerden alınacak tutar 3000 TL olacak. Kaza yapmayanlar ise 17 bin TL gibi yüksek bir tutar ödeyecek.
 
Yüksek tutarlara katlanmak istemeyen sürücülerin son derece dikkatli bir şekilde araç kullanması gerekiyor. Aksi takdirde prim miktarlarının artması nedeniyle araç sahiplerini zor günler bekliyor. Prim oranlarının 2024 yılında yeniden zamlanacağı tahmin ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.