Sosyal Medya

EKONOMİ

Emeklilere ek zam geliyor

Emekliye ek zam konusunda sorular yöneltilen AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışmaların sürdüğünü belirterek, konunun önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısı'nda ele alınacağını ifade etti. Güler, emeklilere yönelik alınacak kararların bu toplantıda netlik kazanmasının beklendiğini vurguladı.

Son enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emekli maaşı zammı konusunda güncel gelişmeler yaşanıyor. Aralık ayı enflasyon oranına göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları yüzde 37.57 oranında artacak. Ancak, kök aylığı 7.500 TL'nin altında olan emekliler, en düşük emekli maaşına ek bir zam beklentisi içerisindeler.
 
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye ek zam konusunda açıklamalarda bulundu. Güler, emekli zammı üzerindeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" ifadelerini kullandı.
 
Güler, bu konuda bütçe imkanları ile karşılamayı önemsediklerini ve Kabine'de konunun netleşeceğini söyledi. Ayrıca, "7-8 maddelik bir paketimiz var, ona çalışıyoruz. Asgari ücret artırıldığı için ilan edilen işveren desteği vardı, 700 TL’ye çıkartılması, kısa çalışma ödeneği gibi hususlarla ilgili" dedi.
 
Emekli maaş zamlarının netleşmesi için yasal düzenlemenin Meclis'ten geçmesi gerekiyor. Meclis'in kapalı olduğu bu dönemde düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Ancak, süreç göz önüne alındığında, emekli maaş düzenlemesinin şubat ayına kadar uzayabileceği belirtiliyor. Bu durumda, emekliler ocak ayında sadece enflasyon zammını alacak, diğer düzenlemeler ise şubat maaşlarına yansıyacak.

1 Yorum

  1. Ömer TÜFEKÇİ

    Ocak 10, 2024 Çarşamba 20:39

    Kök maaşı kanunla .makül seviyeye yukseltmedikten sonra verilecek seyyanen zamlar anlık günü kurtarmak olur. Bir sonraki Temmuz zammında bu sıkıntı ortaya çıkacaktır. Şu an kök maaşı 7.500 ve daha aşağısı için kanunla en az 10 bin, 12 bin liraya çıkartıp bundan sonra verilecek olan 6 aylık zamlar için seyyanen artışlara ihtiyaç kalmayacak ve bu tip sorunlar olmayacaktır kanısındayım.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.