Sosyal Medya

EKONOMİ

Vedat Işıkhan, emeklilerin maaş farkı ödeme tarihini açıkladı

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, SSK ve Bağkur emeklilerinin aylıklarına yapılan yüzde 49,25 oranındaki artışın fark tutarlarının 6 ve 7 Şubat tarihlerinde ödeneceğini duyurdu."

SSK ve Bağkur emeklileri ile hak sahiplerinin aylık fark tutarları ödenmeye başlıyor.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre; SSK’lı emekliler maaş farklarını 6 Şubat’ta (Salı), Bağkurlu emekliler ise maaş farklarını 7 Şubat’ta (Çarşamba) alacak.
 
2024 yılının ilk 6 ayı için enflasyon farkı oranı olan yüzde 37,57 zam alan SSK ve Bağkur emeklileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,25'e çıkardığı maaş zammından da faydalanacaklar. Yapılan ödeme, yılın ilk ayında maaş alan SSK ve Bağkur emeklilerine ikinci yapılan zam farkı olan yüzde 11,68’lik oranı içermektedir.
 
Düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı ve emeklilere yapılan zam oranları ile ilgili yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Emekliler, fark ödemelerini gelir ya da aylık aldığı banka ve PTT şubelerinden tahsil edebilecekler.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. Ödemeler SSK kapsamında emekli olanlar için 6 Şubat’ta, Bağ-Kur kapsamında emekli olanlar için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.