Sosyal Medya

RİZE

Cimil'de heyelan: İş makinesi operatörü kurtarıldı

Rize'nin İkizdere ilçesi Cimil Köyünde iş makinesinin üzerine çığ düştü. Operatör yaralı olarak kurtarıldı.

 
Rize'nin İkizdere ilçesi Cimil Vadisi yolunun ulaşıma açılması amacıyla İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyordu. Ancak, yol açma çalışmaları sırasında iş makinesinin üzerine çığ düştü ve operatör Hüseyin Tarlacı kar altında kaldı.
 
Olayın ardından jandarma, AFAD, İkizdere Arama Kurtarma (İDAK) ve sağlık ekipleri, iş makinesi ve operatörü kurtarmak için harekete geçti. Ancak, yeni bir çığ meydana gelmesi nedeniyle ekiplerin olay yerine ulaşması zorlaştı. Sonunda operatör Tarlacı, ekip arkadaşları tarafından bulunduğu yerden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.
 
Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Tarlacı, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş da olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı ve operatörün sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.
 
İkizdere Arama Kurtarma personeli Hüseyin Yılmaz, olayın nasıl geliştiğini anlatırken, ekiplerin hızlı bir şekilde harekete geçtiğini ve kazazedeyi sağlık ekipleriyle beraber hastaneye ulaştırdıklarını ifade etti.

  • Cimil'de heyelan: İş makinesi operatörü kurtarıldı

1 Yorum

  1. Cemal İnceoğlu

    Şubat 07, 2024 Çarşamba 09:56

    Kar üstüne kar yağıp çığ tehlikesinin olduğu bu mevsimde ; Çığ bölgelerinde sportif etkinlikler yapılması mümkün olmadığı bilinmeli idi. Çığ Uzmanı olmaya gerek yok,Cimil vadisindeki yaşlı insanlara çığ tehlikesi nerelerde ve hangi aylarda olduğu danışılıp sorulsaydı bu gibi tehlikeli durumlar yaşanmaz ve çalışan emekçilerin hayatı rizke edilmezdi. Uzun araştırmalarla sonunda tespit edilen çığ tehlikesi olmıyan yerlerde kayak alanları belirlenmesi gerektiği gerçeği bşrkez daha görülmüştür. Tehlikesiz bölgelerde tespit edilen Kayak alanına gösterbileceğimiz Kayak alanlarından biri ; Hazindak yaylası yanındaki Ayder Kayak Merkezi olup,10 yıldır Helikopter kayağı yapanlar Ayder Kayak Merkezi alanında sorunsuz kayak yapmaya devam ediyor. Üzücü olan Rize Valiliğimizin geçmiş yıllarda Ayder Kayak Alanına yaptığı Teleferik İhalesi malesef ihaleye uluslar arası bir firma katıldığı halde bu ihale sonradan iptal edildi. İptal gerekçesi, ihaleye bir firmanın katılmış olması nedeni ile iptal edilmiştir.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.