Sosyal Medya

Kaçkarlar'da kış sporları için 4 rota oluşturuldu

Spor turizminin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, ilçelerden İkizdere'nin Ovit Dağı ve Cimil Yaylası, Güneysu'nun Handüzü Yaylası ile Çamlıhemşin'in Ayder Yaylası'ndaki Galer Düzü mevkisinde kış sporları rotası oluşturuldu.

Avrupa'da helikopterli kayak olarak bilinen ve Kaçkar Dağları'nda adını duyuran bu spor, sporcuların tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Çalışmalar kapsamında ilk aşamada, Galer Düzü ve Handüzü Yaylası'ndaki rotalara, kar araçları (paletli kar araçları) yerleştirildi.
 
Bölgede çeşitli noktalarda, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen sosyal tesisler ve konaklama alanları, sporculara, doğa tutkunlarına ve turistlere hizmet vermeye başladı.
 
Bu çalışmalarla, kış sporlarıyla uğraşan profesyonellerin bölgeye çekilmesi hedefleniyor.
 
 
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki en uzun süre karlı kalan yerlerden birinin Kaçkar Dağları olduğunu söyledi. Rize'de dağların altyapısını planlayarak kış sporları için kullanılmasını hedeflediklerini belirtti.
 
Baydaş, özellikle Galer Düzü'nün kayaklı koşu için sertifikalandırıldığını ve sporcu yetiştirme merkezi haline geldiğini vurguladı. Altyapıları geliştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.
 
Baydaş, kış sporlarında en önemli ihtiyacın kar araçları olduğunu belirterek, turizm sezonunu yıl boyunca uzatma planlarının olduğunu ifade etti.
 
Herkesi Rize'nin doğal güzelliklerini görmeye davet etti ve denizi görerek kayak yapmanın nadir olduğu yerlerden biri olduğunu belirtti.
 
Baydaş, kış kültürüne alışmanın önemine değinerek, kitle turizmi yerine nitelikli turizmin gelişmesine odaklandıklarını söyledi.
 
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise, kentin dört mevsim yaşanabilen bir yer olduğunu ve deniz ile dağ arasında bulunmasının avantajlarını dile getirdi. Turizmi geliştirirken doğaya saygılı olmaları gerektiğini vurguladı.
 
Metin, kış turizmiyle ilgili daha iyi potansiyelleri olduğunu ve doğal güzellikleri bozmadan turizmi geliştirmeye çalışacaklarını belirtti.
 
Bölge sporcuları da gelişmelerden memnuniyetlerini dile getirdi ve bölgenin yüksek kaliteli kar ve kış sporları potansiyeline sahip olduğunu vurguladılar.
 
 
Bölge sporcuları gelişmelerden memnun
Kış sporlarıyla ilgilenen Adnan Er, Türkiye'de rakımın en hızlı yükseldiği Rize'de dağların denize çok yakın, kar kalitesinin de yüksek olduğunu söyledi.
 
Kayak yaparken 180 derece manzarada deniz ve dağların izlenebileceği inanılmaz anlar yaşandığını ifade eden Er, "Kış sporları için inanılmaz bir alan. Handüzü Yaylası, Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından sertifikalandırıldı. Güzel planlanırsa kış sporları için çok önemli bir merkez olacaktır." dedi.
 
Handüzü Yaylası'nda snow-board yapan Babür Vatansever de Rize'deki birçok dağı gezerek keşfettiklerini anlatarak, "Özellikle tesislerin olmadığı yerlerde, bazı araçlarla yükseklere çıkıp hiç el değmemiş yerlerde kayak yapıyoruz. Helikopter kullanılarak Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde yapılıyor. Handüzü yeni yeni duyuluyor. Snowboard tutkunları için toz karın tadını çıkarmak ihtiyaç haline geldi. Bölgeye gelen kayakçılar, üst düzey kayakçı. Tek beklentileri kaliteli kar ve bunu burada bulabiliyorlar." diye konuştu.
 
Uluslararası dağ kayağı organizatörü Orhan Karal ise Rize'nin kendileri için çok büyük fırsatlar sunan dağlara sahip olduğunu dile getirdi.

  • Kaçkarlar'da kış sporları için 4 rota oluşturuldu

  • Kaçkarlar'da kış sporları için 4 rota oluşturuldu

  • Kaçkarlar'da kış sporları için 4 rota oluşturuldu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.