Sosyal Medya

EKONOMİ

Gençlere Evlenme Kredisi Müjdesi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen Aile ve Gençlik Fonu uygulamasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda başvuruların 15 Şubat'ta başlayacağı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin önemli bir aşamaya gelindi.
 
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi, resmiyet kazandı ve Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Bu kapsamda, evlenmeyi planlayan çiftlere yönelik 2 yıl ödemesiz ve 4 yıl ödeme planıyla faizsiz kredi imkanını içeren fonun uygulamasına yönelik yönetmelik de Resmi Gazete'de yayınlandı.
 
 
 
Evlenecek gençleri heyecanlandıran 150 bin lira değerindeki faizsiz kredide sona gelindi ve başvurular 15 Şubat'ta başlayacak. Bu başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "aile.gov.tr" internet sitesinden alınacak.
 
Uygulama ilk olarak deprem bölgesi olarak belirlenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya gibi illerde gerçekleştirilecek.
 
Ayrıca, fon kapsamında evlilik hazırlığındaki gençlere faizsiz 150 bin TL kredi desteği sağlanacak. Bu destekle özellikle deprem bölgesindeki gençlerin evlilik masraflarının karşılanması amaçlanıyor.
 
Fon, yönetim kurulu tarafından yönetilecek ve Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla faaliyet gösterecek. Yönetim kurulu, fonun harcama programlarını ve projelerini belirleyerek kaynak aktarımı yapacak.
 
Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerinden bir bölümü Aile ve Gençlik Bankası fonuna aktarılacak ve hayata geçirilecek projelere göre bu pay artırılabilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.