Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çamlıhemşin Tüneli Pazartesi Açılıyor: Ayder’e Ulaşım 20 Dakika Kısalacak

Çamlıhemşin Tüneli ve bağlantı köprüleri pazartesi günü açılıyor. Ayder Yaylası yolunu 20 dakika kısaltacak dev projenin detayları haberimizde.

Çamlıhemşin Tüneli ve bağlantı köprüleri pazartesi günü açılıyor. Ayder Yaylası

Rize’nin ve Doğu Karadeniz’in gözde turizm merkezi Ayder Yaylası’na ulaşımı kolaylaştıracak dev projede kritik eşik aşıldı. Çamlıhemşin Tüneli ile Fırtına Deresi ve Hala Deresi-1 köprülerini kapsayan 2 kilometrelik yeni kesim pazartesi günü resmen hizmete açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Pazar-Ardeşen Ayrım–Çamlıhemşin–Ayder İl Yolu projesindeki son gelişmeleri duyurdu. Yılda 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turisti ağırlayan Ayder güzergâhında trafiği rahatlatacak proje sayesinde, yolculuk hem daha güvenli hem de çok daha hızlı hale gelecek.

SEYAHAT SÜRESİ 20 DAKİKA KISALACAK

Daha önce trafiğe açılan 8 kilometrelik bölümle birlikte projede tamamlanan yol uzunluğu 10 kilometreye ulaştı. Projenin tamamıyla bitirilmesiyle birlikte güzergâh 1,5 kilometre kısalacak ve mevcut seyahat süresi 55 dakikadan 35 dakikaya düşecek.

Bakan Uraloğlu, projenin ülke ekonomisine ve çevreye katkılarını şu verilerle paylaştı:

  • Yıllık Toplam Tasarruf: 772 Milyon TL (Zamandan 675 milyon TL, akaryakıttan 97 milyon TL)

  • Karbon Emisyonu Azaltımı: Yıllık 4.800 ton

PROJEDE BÖLGEYE NE KAZANDIRILDI?

  • Tünel Detayları: Proje genelinde 955 metrelik Çamlıhemşin Tüneli, 2.265 metrelik Hala Tüneli ve 450 metrelik Hala-2 Tüneli olmak üzere toplam 3.670 metre uzunluğunda 3 tünel yer alıyor.

  • Köprüler: Toplam 345 metre uzunluğunda 5 köprü (Akkaya, Şenyamaç, Fırtına Deresi, Hala Deresi-1 ve Hala Deresi-2) güzergâha entegre edildi.

  • Kalan 7 Km: Çamlıhemşin Tüneli ile Ayder Yaylası arasında kalan 7 kilometrelik son etapta hummalı çalışmalar devam ediyor.