Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolmabahçe’de Kritik Zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ukrayna İçin Adil Barış Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna lideri Zelenskiy İstanbul’da bir araya gelerek adil barış, Karadeniz seyrüsefer emniyeti ve ikili ilişkileri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna lideri Zelenskiy İstanbul'da bir araya gelerek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kritik bir diplomasi mesaisi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, bölgesel istikrar ve çatışmanın sonlandırılmasına yönelik stratejik mesajlar paylaşıldı.

Devam eden çatışmaların neden olduğu can kayıpları ve tahribatın kaygı verici seviyelere ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna halkına taziyelerini sundu. Liderlerin ana gündem maddelerini barış girişimleri ile Karadeniz’deki seyrüsefer emniyeti oluşturdu.

Diplomatik Çözüm ve Karadeniz Güvenliği Masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adil bir barışın kaybedeni olmaz” yaklaşımıyla Türkiye’nin her türlü arabuluculuk rolünü üstlenmeye hazır olduğunu teyit etti. Ayrıca uluslararası çabaların yeniden hız kazanmasından duyulan memnuniyet de dile getirildi.

Karadeniz’de yükselen gerilim ve sivil gemilere yönelik riskler de zirvede geniş bir yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deniz güvenliğini tehlikeye atan hamlelerin hiçbir tarafa yarar sağlamayacağının altını çizdi.

Seyrüsefer emniyetini kalıcı kılmak adına Rusya ile de temasların sürdürüleceği kamuoyuna duyuruldu. Bu mutabakat arayışının, kalıcı barış atmosferine doğrudan katkı sunması hedefleniyor.

Ekonomik Hedefler ve Bölgesel Dayanışma

Görüşmede Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına verdiği destek yeniden vurgulandı. Yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması ile iki ülke arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret hedefinin pekiştirildiği ifade edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise Türk mevkidaşına sağlanan istikrarlı destek ve yapıcı diyalog zemini için şükranlarını iletti. Zelenskiy, deniz güvenliği başta olmak üzere masadaki somut önerilerin bölgedeki barış sürecine ivme kazandıracağını kaydetti.

Reklamı Geç
KASIM SUİÇMEZ

Kaynak: Haber53