Ankara emniyetinin titiz takibi sonucunda, hakkında 26 yılı aşkın hapis cezası bulunan firari suç örgütü lideri yakalandı. Uzun süredir adaletten kaçmayı başaran hükümlünün başkentteki gizlenme planı polis ekiplerine takıldı.
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat şubelerinin koordineli operasyonuyla gözaltına alınan şahsın F.D. olduğu bildirildi. Şüphelinin kasten öldürme suçundan kesinleşmiş 26 yıl 3 ay hapis cezasıyla tam 8 yıldır arandığı tespit edildi.
Karanlık Geçmişi ve Kabarık Suç Dosyası
Zanlının geçmiş yıllarda Adana merkezli bir suç şebekesi kurarak çok sayıda kanunsuz eylemi bizzat organize ettiği belirlendi. Çete liderinin cinayet, rehin alma, yaralama ve zorla senet imzalattırma gibi ağır suçlara karıştığı aktarıldı.
Emniyetteki sorgusu ve resmi işlemleri tamamlanan hükümlü, geniş güvenlik önlemleri altında adli makamlara sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece işlemleri onaylanan şahıs, cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi.
