Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde göl kenarında gezintiye çıkan bir doğasever, kayalıkların arasına gizlenmiş dev yılanı fark etti. Gülpınar beldesindeki Kayı Gölü çevresinde yaşanan bu olağanüstü karşılaşma, bölgedeki yaban hayatının büyüklüğünü gözler önüne serdi.
Bölgede yürüyüş yapan Zekeriya Ilgın, taşların arasında hareketsiz yatan yaklaşık 3 metre uzunluğundaki sürüngeni görünce şaşkınlık yaşadı. Soğukkanlılığını koruyan Ilgın, heyecan verici o anları cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydetti.
“Hayvanlar İnsanoğlundan Korkuyor”
Dev cüsseli canlıyı ürkütmemek için son derece temkinli davranan Ilgın, kayıt esnasında hayranlığını açıkça dile getirdi. Görüntülerde yılana hitap eden vatandaş, insanoğlunun doğaya verdiği zarara ve yabani hayvanların insanlardan duyduğu korkuya vurgu yaptı.
Kayıt süresince bir süre hareketsiz bekleyen dev sürüngen, daha sonra kayalıkların arasına süzülerek izini kaybettirdi. Doğaseverin kaydettiği çarpıcı görüntüler, bölge faunası açısından dikkat çekici bir kayıt olarak kayıtlara geçti.

