Kayseri’de Yük Treninde Kimyasal Alarmı: Asit Sızdıran Vagon Karantinaya Alındı

Eskişehir'den Kayseri'ye giden yük treninde nitrik asit sızıntısı tespit edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle tehlikeli vagon ayrılıp karantinaya alındı.

Kayseri'de Yük Treninde Kimyasal Alarmı: Asit Sızdıran Vagon Karantinaya Alındı

Eskişehir güzergahından Kayseri yönüne seyreden yük treninde tehlikeli bir kimyasal madde sızıntısı tespit edildi. Durumun anlaşılması üzerine yetkililer geniş çaplı acil durum protokolünü derhal devreye soktu.

Kocasinan sınırları içerisindeki Boğazköprü Tren İstasyonu‘na ulaşan katarın vagonlarından birinde nitrik asit kaçağı olduğu fark edildi. Görevlilerin ivedi ihbarıyla bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE ve emniyet birimleri yönlendirildi.

Tehlikeli Vagon Hızla Tecrit Edildi

Olay yerine ulaşan uzman personeller, özel koruyucu kıyafetlerini kuşanarak katar üzerindeki tüm bölmelerde titiz bir tarama çalışması gerçekleştirdi. Sızıntının kaynağı olan vagon derhal ana gövdeden ayrılarak güvenli alanda karantinaya alındı.

Ekiplerin koordineli ve hızlı müdahalesi sayesinde olayda herhangi bir zehirlenme ya da yaralanma vakası yaşanmadı. Risklerin tamamen kontrol altına alınmasının ardından hadiseyle ilgili kapsamlı bir inceleme başlatıldı.

Mobil sürümden çık