Muğla Merkezli Dev İhale Operasyonunda Karar Çıktı: Belediye Başkanı ve Oğlu Dahil 18 Kişi Tutuklandı

Muğla merkezli 13 ilde yürütülen dev ihale soruşturmasında, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlunun da aralarında yer aldığı 18 kişi tutuklandı.

Muğla Merkezli Dev İhale Operasyonunda Karar Çıktı: Belediye Başkanı ve Oğlu Dahil 18 Kişi Tutuklandı

Muğla merkezli 13 ilde eş zamanlı yürütülen büyük çaplı yolsuzluk soruşturmasında adli süreç tamamlandı. Aralarında Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ile oğlu Doruk Topuz’un da yer aldığı 18 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltına alınan zanlılardan 22’si adliyeye bizzat sevk edilirken, 13 kişi SEGBİS sistemi üzerinden ifade verdi. Mahkeme heyeti iki zanlı hakkında ev hapsi kararı verirken, 15 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Milyarlarca Liralık Sahte Evrak Ağı Deşifre Edildi

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde derinleştirilen soruşturmada, kamu kurumlarını zarara uğratan organize bir usulsüzlük zinciri gün yüzüne çıkarıldı. İncelemelerde, gerçekte hiçbir faaliyet yürütülmemesine karşın 2 milyar 579 milyon liralık işin yapılmış gibi gösterildiği belirlendi.

Bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, farklı şirketlere ait dosyalarda aynı banka hesapları, IBAN ve vergi numaralarının kullanıldığı saptandı. Ayrıca banka dekontlarındaki tutar uyuşmazlıkları ve imza sahtecilikleri, tüm evrakların tek bir merkezden hazırlandığını kanıtladı.

Kamu İhalelerinden 3,7 Milyar Liralık Vurgun

Milas Belediyesi tarafından onaylandığı tespit edilen sahte iş deneyim belgelerinin, organize bir kazanç kapısına dönüştürüldüğü anlaşıldı. Bu şaibeli belgeleri kullanan 8 firmanın, toplam büyüklüğü 3 milyar 714 milyon lirayı aşan 25 ayrı kamu ihalesine katıldığı ortaya çıktı.

Soruşturma birimleri, zanlıların sahte belgeler yardımıyla yaklaşık 343 milyon liralık haksız sermaye artırımı gerçekleştirdiğini de kayıtlara geçirdi. Şüpheliler; suç örgütü kurma, rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılanacak.

Mobil sürümden çık