Karadeniz Derbisine Güvenlik Damgası: 22 Taraftara Adli Soruşturma Açıldı

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında oynanan Çaykur Rizespor - Trabzonspor karşılaşmasında kuralları ihlal eden 22 taraftar hakkında adli işlem yapıldı.

Karadeniz Derbisine Güvenlik Damgası: 22 Taraftara Adli Soruşturma Açıldı

Trendyol Süper Lig’in dokuzuncu haftasındaki Çaykur Rizespor – Trabzonspor randevusu sonrasında kapsamlı emniyet tedbirlerinin bilançosu paylaşıldı. Karadeniz derbisinde kurallara riayet etmediği belirlenen 22 taraftar hakkında adli işlem başlatıldı.

Emniyet güçleri, heyecan dolu müsabakanın öncesinde, oyun esnasında ve bitiş düdüğünün ardından çok yönlü bir denetim ağı kurdu. Tribün düzenini ve çevre emniyetini riske atan durumlara anında müdahale edildi.

Karadeniz Derbisinde Güvenlik Çemberi Sıkı Tutuldu

Yetkili mercilerden gelen açıklamada, saha içi ve dışındaki sükunetin korunması için kontrollerin tavizsiz yerine getirildiği bildirildi. Kameralar ve saha ekipleri aracılığıyla mevzuata aykırı hareket eden şahıslar tek tek tespit edildi.

Hakkında dosya açılan kişiler için 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde adli süreçler işletildi. Alınan proaktif tedbirler sayesinde derbi genelinde çok daha vahim hadiselerin önüne geçildi.

Sporda Taşkınlığa Karşı Tavizsiz Önlemler

Karşılaşma süresince sporun ruhuna aykırı hiçbir olumsuz eyleme müsamaha gösterilmediği bir kez daha yinelendi. Güvenlik birimleri, ilerleyen haftalardaki kritik karşılaşmalarda da benzer titiz denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Mobil sürümden çık