Rize’de silah operasyonu: 10 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlarda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirilirken 16 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

2 5 scaled

Rize Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla araçlarda, ikametlerde ve iş yerlerinde detaylı aramalar gerçekleştirdi. Yapılan operasyonlar sonucunda 10 adet ruhsatsız tabanca, bir adet ruhsatlı tabanca ve çeşitli silah ekipmanları emniyet birimlerince koruma altına alındı.

OPERASYONUN DETAYLARI VE ELE GEÇİRİLENLER

Aramalarda tabancaların yanı sıra 4 adet şarjör, ahşap kabzalar ve işlenmiş demir parçaları gibi suç unsurları ele geçirildi. Ele geçirilen bu materyaller incelenmek üzere emniyete götürülürken olayla bağlantılı şüpheliler tek tek tespit edildi.

ADLİ SÜREÇ VE TUTUKLAMA KARARI

Emniyet ekipleri tarafından yakalanan toplam 16 şüpheli şahıs hakkında gerekli adli işlemler hızlı bir şekilde başlatıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer şahıslarla ilgili işlemler devam ediyor.

Exit mobile version