Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cengiz Holding’den Sıfır Atık Hamlesi

Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır ve Eti Alüminyum, 2024 yılında toplam 2 bin 227 ton atığın geri dönüştürülmesine katkı sağlayarak 218 ton sera gazı salınımının önüne geçti.

Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır ve Eti Alüminyum, 2024 yılında

Cengiz Holding’den Sıfır Atık Hamlesi: Binlerce Ton Atık Geri Dönüştürüldü

Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır ve Eti Alüminyum, 2024 yılında toplam 2 bin 227 ton atığın geri dönüştürülmesine katkı sağlayarak 218 ton sera gazı salınımının önüne geçti.

Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, her iki şirket de sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda ham madde ve doğal kaynakların etkin yönetimi için çalışmalarını sürdürüyor. Sıfır atık yönetim sistemi ile 2024 yılında 2 bin 004 ton ham madde geri kazanımı sağlandı.

Bu çalışmalar sayesinde 5 bin 693 ağacın kesilmesi önlendi, 3,8 milyon kilovatsaat enerji ve 9 bin 385 metreküp su tasarrufu gerçekleştirildi.

Eti Bakır’dan Çevreye Büyük Katkı

Türkiye’de cevherden son ürüne kadar üretim yapabilen tek yerli şirket olan Eti Bakır, Halıköy, Adıyaman, Elazığ, Küre, Mazıdağı, Murgul, Samsun ve Siirt tesislerinde yürüttüğü sıfır atık çalışmalarıyla 1 milyon 579 bin 509 kilogram atığın geri dönüşümünü sağladı.

Bu sayede 150 bin 537 kilogram sera gazı salınımı engellendi ve 1916 ton ham madde yeniden kazanıldı. Ayrıca 886 ağaca eşdeğer çevresel katkı sunulurken, 1468 metreküp su tasarrufu sağlandı.

Eti Alüminyum’dan Geri Dönüşüme Destek

Türkiye’nin alüminyum ihtiyacının %10’unu karşılayan Eti Alüminyum, Seydişehir tesisinde yürüttüğü çalışmalarla 647 bin 212 kilogram atığı geri dönüştürdü.

2024 yılında geri kazanılan atıklar:

  • 282 bin 743 kilogram kağıt

  • 208 bin 410 kilogram plastik

  • 75 bin 722 kilogram cam

  • 67 bin 385 kilogram metal

Bu çalışmalar sayesinde 88 ton ham madde ekonomiye kazandırıldı, 4 bin 807 ağacın kesilmesi önlendi, 67 bin 264 kilogram sera gazı salınımı engellendi ve 2,4 milyon kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandı. Ayrıca 2 bin 800 kilogram kompost üretildi.