Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Enkazların Arasında Yeşeren Umut: Gazze’de 250 Çift Toplu Düğünle Evlendi

İsrail saldırıları ve ağır abluka altındaki Gazze’de 250 çift, enkazların arasında düzenlenen toplu nikah töreniyle hayatlarını birleştirdi.

İsrail saldırıları ve ağır abluka altındaki Gazze'de 250 çift, enkazların

İsrail’in aralıksız bombardımanı ve ağır kuşatması altında hayata tutunmaya çalışan Gazze Şeridi, bu kez umut dolu bir ana sahne oldu. Yıkıntıların gölgesinde bir araya gelen 250 çift, düzenlenen toplu nikah töreniyle dünyaevine girdi.

Ağır insani kriz ortamında gerçekleşen merasim, bölge halkı için adeta bir dayanışma ve direnç gösterisine dönüştü. Toplam 500 kişinin yeni bir hayata adım attığı organizasyon, savaşın acı tablosunun ortasında bir nebze olsun tebessüm yarattı.

“Bu Sevinç Bütün Gazze Halkının”

Törende hayatını birleştiren Filistinli gençlerden Said en-Neccar, yaşadıkları coşkunun simgesel bir değer taşıdığını ifade etti. Neccar, paylaşılan bu mutluluğun bireysel bir sevinçten çok daha öte olduğunu vurguladı.

Damat Neccar yaptığı açıklamada, “Bu sevinç yalnızca bir damadın ya da 250 damadın değil, bütün Gazze halkının sevincidir” diyerek duygularını dile getirdi. Yaşanan tüm yıkıma rağmen kurulan yeni yuvalar, Filistinlilerin yaşama kararlılığının bir göstergesi olarak kayıtlara geçti.

Reklamı Geç
KASIM SUİÇMEZ

Kaynak: Haber53