Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fon Soruşturmasında Flaş Gelişme: Fatma Betül Sayan Kaya ve Eşinin Mal Varlıklarına Dondurma Talebi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, fon soruşturması kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya’nın tüm mal varlıklarının dondurulması için ilgili kurumlara yazı gönderdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, fon soruşturması kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturması kapsamında sıcak bir gelişme yaşandı. Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya’nın tüm mal varlıklarının dondurulması için ilgili kurumlara resmî yazı gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından sürdürülen soruşturmada, kamuoyuna yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen fon soruşturması kapsamında İlyas Kaya ve eşi Fatma Betül Sayan Kaya’nın tüm mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin yazı ilgili kurumlara yazılmıştır.”

2,2 Milyar Liralık Kazanç İddiası ve İade Soruşturma kapsamında Kaya çifti, fon soruşturmasının merkezinde yer alan şirketlerden Özata Denizcilik hisselerindeki işlemlerle gündeme gelmişti. İddialara göre çift, 163 milyon liralık yatırım yaptıkları hisseden 2,2 milyar liralık meblağ ile çıkış yaptı.

Elde edilen son bilgilere göre, Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya’nın söz konusu 2,2 milyar lirayı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bildirilen banka hesabına iade ettiği öğrenildi.

Daha önce yaptığı yazılı açıklamada soruşturmanın şeffaf ve sağlıklı yürütülebilmesi adına siyasi sorumluluk alarak görevlerinden istifa ettiğini duyuran Kaya hakkındaki adli süreç devam ediyor.