Rize’nin Pazar ilçesinde yıllardır beklenen Kız Kalesi Sosyal Tesisleri Projesi’nde önemli bir adım atıldı. Projenin ihalesi tamamlandı, çalışmalar başladı.
Soğuksu Mahallesi’nde, Kız Kalesi karşısındaki yaklaşık 7.600 metrekarelik alanda hayata geçirilen proje, hem ilçe halkına hem de Rize-Artvin Havalimanı’nı kullanan ziyaretçilere hitap edecek.
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın finansman desteğiyle, Pazar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen proje kapsamında, yürüyüş yolları ve sosyal alanlar inşa edilecek. Ziyaretçiler, denizle iç içe bir ortamda Kız Kalesi manzarasının tadını çıkarabilecek.
150 gün içinde tamamlanması planlanan proje, bölgeye değer katacak sosyal bir cazibe merkezi olacak.
Pazar Kaymakamlığı, projeye katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a teşekkür etti.
