Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beşiktaş Divan Kurulu’nda Gerginlik: Hasan Arat’a Fiziki Müdahale, Hukuki Süreç Başlatıldı

Beşiktaş Kulübün eski başkanı Hasan Arat’ın avukatı Altın Mimir, divan kurulu başkanı Tevfik Yamantürk ve dün yaşanan olaylarla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Beşiktaş Kulübün eski başkanı Hasan Arat'ın avukatı Altın Mimir, divan

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün 2025 yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerginlik nedeniyle yarıda kesilerek iptal edildi. Toplantıda kürsüye çıkan eski başkan Hasan Arat ile Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk arasında yaşanan sözlü tartışma, fiziki müdahaleye dönüştü. O anlarda iki kişi kürsüye çıkarak Arat’a müdahalede bulundu.

Olayların ardından Hasan Arat’ın avukatı Altın Mimir yazılı bir açıklama yayımladı. Mimir, müvekkilinin özel sebeplerle başkanlıktan istifa ettiğini hatırlatarak, son dönemde Arat hakkında asılsız iddiaların ortaya atıldığını ve bu nedenle ilk kez bir divan toplantısında gerçekleri açıklamak istediğini belirtti.

Tüzük gereği eski başkanlara süresiz konuşma hakkı tanındığını vurgulayan Mimir, Arat’a 17. sırada söz hakkı verildiğini ve bu süre boyunca çeşitli saldırılara maruz kaldığını ifade etti. Mimir, Arat’ın sükunetini koruduğunu ancak kürsüye çıktığı anda sözlü ve fiziki saldırıya uğradığını dile getirdi. Müdahalenin, Tevfik Yamantürk’ün yakın korumaları olduğu belirtilen kişilerce gerçekleştirildiğini belirten Mimir, yaşananların organize bir planın parçası olduğunu savundu.

“İtibar suikastının son perdesi”

Açıklamada, “Aylar öncesinden planlandığı açık olan bu eylem, sistemli bir itibar suikastının son perdesidir. Müvekkilim, yaşananları hukuk çerçevesinde değerlendirecek ve gereken tüm yasal adımlar atılacaktır” ifadeleri kullanıldı. Mimir, yaşananları yalnızca Hasan Arat’a değil, tüm Beşiktaş camiasına yapılmış bir saldırı olarak nitelendirdi.

Tevfik Yamantürk’ün derhal istifa etmesi gerektiğini belirten Altın Mimir, Beşiktaş Disiplin Kurulu’na da Yamantürk hakkında ihraç sürecinin başlatılması çağrısında bulundu. Mimir, “Bugün eski başkana yapılanlar, yarın mevcut yönetime de yapılabilir. Bu nedenle yönetim kurulu acilen sorumluluk almalı ve gerekli işlemleri başlatmalıdır” dedi.

Reklamı Geç
KASIM SUİÇMEZ

Kaynak: Haber53