Süper Lig’de nefes kesen mücadelenin ardından Çaykur Rizespor cephesi, karşılaşmanın hakem yönetimine ateş püskürdü. Yeşil-mavili ekibin yardımcı antrenörü Ekrem Dağ, hakem Halil Umut Meler’in maçın kaderini doğrudan etkilediğini vurguladı.
Karşılaşmaya çok etkili başladıklarını ve 2-0’lık üstünlüğü yakaladıklarını belirten Dağ, müsabaka boyunca hakem kararlarıyla mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Rakip oyuncu Fabinho’nun net bir ikinci sarı karttan ihraç edilmesi gerektiğini söyleyen deneyimli antrenör, karara sert tepki gösterdi.
Hakem Yönetimine ve VAR Kararlarına Tepki
İkinci devrede yedikleri peş peşe gollerle sarsılsalar da skoru 3-3’e getirmeyi başardıklarını aktaran Ekrem Dağ, mağlubiyet golü öncesindeki pozisyona dikkat çekti. Takımları aleyhine çalınan düdüklerin haksız olduğunu belirten çalıştırıcı, atlanan net penaltı pozisyonunda VAR’ın devreye girmemesini eleştirdi.
Haftalardır gol dahi yemeyen güçlü rakiplerine karşı üstün bir direnç ortaya koyduklarını dile getiren Dağ, verilen tüm emeklerin tek bir düdükle heba edildiğini savundu. Karşılaşmanın kırılma anlarında hakem inisiyatifinin tek taraflı kullanıldığını iddia etti.
“Halil Umut Meler Görevlendirilmesin”
Maç sırasında kırmızı kartla tribüne gönderilen teknik direktör Recep Uçar‘ın durumuna da değinen antrenör, kenar yönetiminin sistematik biçimde baskı altına alındığını öne sürdü. Dördüncü hakemin tavırlarının ortamı daha da gerdiğini belirtti.
Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’na açık çağrıda bulunan Ekrem Dağ, Halil Umut Meler‘in bir daha maçlarına atanmasını istemediklerini dile getirdi. Saha içindeki adaletsizliğin Türk futbolunun kanayan yarası olduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı.
