Türkiye yeni haftayla birlikte batı sınırlarından giriş yapacak serin ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor. Hafta başından itibaren yurdun batı kesimlerinde şiddetli gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor.
Tahminlere göre olumsuz hava dalgası kısa sürede etki alanını genişletecek. Özellikle megakent İstanbul dahil birçok ilde salı günü kuvvetli yağışların hayatı olumsuz etkileyebileceği öngörülüyor.
Mevsim Normallerinin Altına İnecek
Yağışlı sistem yalnızca yağmur getirmekle kalmayacak, batı illerinde hava sıcaklıklarında da belirgin bir düşüşe yol açacak. Bölge genelinde termometrelerin mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.
Yetkililer, ani sel, su baskını ve kuvvetli rüzgâr gibi risklere karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Yağışlı havanın hafta ortasına kadar batı ve çevre bölgelerde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.
