Yurt genelinde mevsim normallerinde seyreden hava koşulları, yerini aniden serin ve yağışlı bir sisteme bırakıyor. Meteorolojik değerlendirmelere göre, batı bölgelerden giriş yapacak olan soğuk hava dalgası tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak.
Yarından itibaren termometrelerin hissedilir biçimde 5 ila 8 derece birden gerilemesi bekleniyor. Yetkililer, ani ısı kaybına karşı vatandaşların günlük planlarında tedbirli olması gerektiğini bildiriyor.
Fırtına ve Şiddetli Yağış Kapıda
Sıcaklıklardaki sert düşüş yalnızca soğuk havayı değil, beraberinde kuvvetli yağış kütlelerini de getirecek. Ülke genelinde tesirini gösterecek sağanakların yer yer taşkın ve su baskınlarına yol açabileceği tahmin ediliyor.
Özellikle Marmara Bölgesi genelinde rüzgarın hızını artırarak fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Sert rüzgarların deniz ulaşımında aksamalara ve çatı uçması gibi tehlikelere zemin hazırlayabileceği belirtiliyor.
Uzmanlardan Olumsuzluklara Karşı Uyarı
Yetkili merciler, hızla değişen hava koşulları sebebiyle oluşabilecek aksaklıklara karşı bölge sakinlerini uyardı. Ani sıcaklık düşüşünün beraberinde getireceği ulaşım riskleri ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.
